banner ad

Tærte opskrift

| 30/03/2012 | Kommentar (0)

Kyllingetærte opskrift

Jeg har endelig fået Sune til at spise tærte – her er en opskrift på en ægte HERRE tærte. Den går som varmt brød herhjemme. Du skal bruge:

til bunden: som passer til en form på 27 centimeter

2 dl ymer, ylette etc

4 spiseskefulde olivenolie

2 dl fuldkornhvedemel, grahamsmel, fuldkornsspelt – bare groft

1,5 dl hvedemel

1 teskefuld salt

til fyldet:

3 forårsløg eller et stort løg

4 tykke skiver røget bacon

1 rød eller gul peberfrugt

1/2 kylling kogt og pillet – eller kyllingeinderfilet der er skåret i fine stykker

1/2 broccolihoved der er findelt og overhældt med kogende vand

4 æg

1 dl æggehvide

1 dl mælk

eventuelt revet ost – men ikke nødvendigt

Sådan gør du:

Alle ingredienser til bunden samles i en skål – det er nok at røre det sammen med en ske – herefter skal dejen hvile i en lille times tid i køleskabet

Løg og bacon snittes og svitses på panden og peberfrugt tilsættes og varmes med – det færdige kyllingekød blandes i og varmes godt igennem med de andre grønsager – slutteligt tilsættes broccolien og det hele trækker i panden indtil det skal fordeles over bunden

Du kan også lave det i forvejen og så lade det stå på køl indtil tærten skal samles. Prik den med en gaffel og stil den i forvarmet ovn ved 200 grader i 8 minutter. Herefter fordeles fyldet godt i formen

Æggene piskes sammen med mælken i en skål – smag til med salt og peber – og fordeles over fyldet (du kan fordele revet ost på nu) og bag tærten ca 25-30 minutter ved cirka 200 grader – herefter er tærten klar til servering og fungerer rigtig godt som en del af madpakken også

- Rigtig god fornøjelse

 

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

Kategori: Aftensmad, Kylling

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.