banner ad

Stikkelsbærmarmelade opskrift

| 18/09/2011 | Kommentar (1)

Stikkelsbærmarmelade opskrift

Prøv min stikkelsbærmarmelade opskrift. Det er en gammel opskrift fra min farmor og til stikkelsbærmarmelade opskriften skal du skal bruge følgende:

800 gram stikkelsbær

1 dl vand

1 vanillestang

1,5 dl sukker

1 tsk vanillesukker

1,5 tsk Melatin

3 spsk rørsukker (skal blandes med Melatin)

Sådan gør du:

Stikkelsbær og vand, sukker og vanillesukker samt vanillestang (flæk vanillestangen og skrab vanillekornene ud men kog selve stangen med) og det hele blandes i en gryde og bringes i kog i 5-8 min.

Kog stikkelsbærene møre og bløde - tag gryden af varmen. Tag vanillestangen op og stikkelsbærene blendes med en stavblender i gryden

Bland rørsukker og Melatin i en lille kop eller lignende og bring stikkelsbærmassen i kog igen. Tilsæt rørsukker og Melatin og lad det koge i et par minutter. Når du blander sukker med Melatin og drysser det i samtidig undgår du at Melatinen klumper i massen, dette er gældende for alle typer af hjemmelavet marmelade

Min Mor har lært mig et trick til at tjekke om marmeladen bliver for tynd eller tyk. Dryp en dråbe ud på en kold tallerken og vip den til siden. Hvis dråben løber bliver marmeladen løbende og kan ikke blive på brødet - og hvis den ikke bevæger sig overhovedet bliver marmeladen for tyk. Hvis marmeladen kan bevæge sig en smule uden at løbe er konsistensen tilpas og marmeladen bliver perfekt

Sgu det skride for dig alligevel kan du koge massen op igen og er den for tyk så tilsæt lidt vand – er den for tynd så bland lidt sukker med Melatin og forsøg på ny

Skyl glassene med Atamon og hæld stikkelsbærmassen over og stil dem til afkøling inden der sættes låg på, sæt glassene på køl

- og herefter er der lækker stikkelsbærmarmelade

Rigtig god fornøjelse

 

Tags: , , ,

Kategori: Specialiteter, Søde sager

Kommentar (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Lonny says:

    God opskrift

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.