banner ad

Stegt medister med grønærter

| 13/10/2011 | Kommentar (0)

Stegt medister med grønærter

Er en ret som mange synes lyder alt for gammeldags og tarveligt, men det handler bestemt om meget mere end gris i tarm og hvid sauce med gulerodstern og ærter

Det handler om at finde den rigtige medister og for min familie sker det hos Maglebrænde Slagteren, som har den absolut bedst krydrede medister, den er værd at køre langt for at hente hjem til København. Denne ret er godt nok old-school, men den er rigtig god ! Du skal bruge:

til 2 voksne (og så er vi med garanti også helt mætte)

500 gram medister

almindelige spisekartofler (hvad der passer dig, jeg plejer ofte at koge ekstra så jeg kan brase nogle dagen efter)

2,5 dl fine grønne ærter (frosne)

4 store gulerødder

1 svinebouillion

2 teske sukker

lidt mælk og smør

Sådan gør du:

Skræl kartofler og kog dem. Tænd samtidig blus og varm panden godt op. Læg medisteren på panden og lad den blive godt brun inden du vender den om. Det er en god ide at prikke den lidt i de luftbobler der er i medisteren undervejs i stegningen

Tag ærterne op af fryseren og blanchér dem. Skræl gulerødder og skær dem i tern – kog dem seperat til de er møre. I en lille gryde lægges en lille klat smør og sæt gryden over jævn varme. Tilsæt lidt mel og mælk. Opløs bouillionterningen i lidt af kartoffelvandet og tilsæt blandingen i den lille gryde. Rør godt og tilsæt mere kartoffelvand og mælk efter temperament. Færdiggør saucen og pas det hele sammen med at medisteren er stegt færdig, kartoflerne kogt møre. Herefter gøres saucen færdig ved at tilsætte 2 teskefulde sukker, ærterne og gulerodsternene blandes i og det hele er klar til servering

Servér eventuelt syltede rødbeder til – sådan har jeg fået retten igennem min barndom, vi havde dog ikke nogle i huset denne dag

- Rigtig god fornøjelse

 

 

Tags: , , ,

Kategori: Aftensmad, Gris

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.