banner ad

Oskars bondegårdskage opskrift

| 23/07/2012 | Kommentar (0)

bondegårdskage

Oskars 1 års fødselsdag blev fejret i flere dage og barnet skulle jo have en lækker kage, hvilket han fik. Det blev en bondegårdskage – mudcake fyldt med hindbærmousse og skildpaddecreme. Du skal bruge:

Kagen:

Mudcake, som er en rig og meget fyldig kage. Den er svampet og lækker – min foretrukne til sådanne store kager

400 gram smør

400 gram mørk chokolade

12 teskefulde instant coffee

290 ml vand

250 gram selvhævende mel

250 gram hvedemel

90 gram kakao

3/4 teskefuld natron

860 gram sukker

7 æg

14 teskefuld rapsolie

200 ml kærnemælk

Sådan gør du:

Dejen passer til en firkantet form på 25 cm – og den skal fores med bagepapir inden dejen startes op – sørg for at bagepapiret går op over kanterne idet kagen hæver op og bliver højere end kanter på de fleste forme – så med mindre du kan lide at rengøre din ovn er dette tricket til at undgå det

Den mørke chokolade, smør, vand og instant coffee puttes i en gryde og smeltes ved lav varme – rør jævnligt

Selvhævende mel, hvedemel, kakao natron sigtes sammen i en stor skål og blandes grundigt med sukkeret

Æg, rapsolie og kærnemælk vippes sammen i en anden skål og piskes en smule med piskeris – blot til det hænger sammen

Herefter blandesdet hele i en stor skål – chokolademassen, æggemassen sammen med det tørre og det vippes rundt med en dejskraber

Alt dej hældes over i formen og stilles i en kold ovn (ikke varmluft) og bages ved 160 grader i ca 2 timer. Det er meget vigtigt ikke at åbne ovnlågen undervejs – tjek kagen efter ca 1 time og 50 minutter – hvis den er gennembagt tages den selvfølgelig ud

Du kan stikke et metalspyd etc ned og se om dejen slipper spyddet – så er kagen færdig

Kagen har rigtig godt at at stå i køleskabet et par dage inden den skal flækkes og fyldet skal i – husk blot at pakke den ind og ikke stille den ved siden af madvarer der kan afgive smag

Flæk den i tre lag når du er klar til at samle kagen

Skildpaddecreme:

10 store skildpadder

1/2 liter piskefløde

Sådan gør du:

Fløden varmes op og de hakkede skildpadder blandes i og der røres rundt indtil skildpadder er smeltet og massen er tæt på kogepunktet men det må ikke koge. Herefter skal massen stilles på køl til dagen efter hvor den blot skal piskes op så den bliver luftig, men pas på med at piske for meget, så bliver cremen grynet og du bliver nødt til at starte forfra

Hindbærfyldet:

1/2 liter piskefløde

300 gram hindbær (friske eller frosne)

5 blade husblas

6 pastauriserede æggeblommer

150 gram rørsukker

1 teskefuld vanillesukker

Sådan gør du:

Husblas lægges i koldt vand i en skål for sig – hindbær hældes i en gryde (benytter du frosne skal de tøes op først) og blendes med en stavblender – æggeblommer piskes med rørsukker og vanillesukker til en luftig æggesnaps

De bløde husblas vrides for vand og lægges i gryden med hindbærpure – tænd for blusset og varm det op så husblas smelter og du næsten brænder dig på det – det må ikke koge

Når hindbærpureen er varm blandes æggemassen i stille og roligt så det bliver blandet godt

Pisk fløden til flødeskum og bland hindbærpureen sammen med flødeskum – så er din hindbærmousse klar – det er en god ide at stille den på køl 30 min inden du støber kagen

Kagen støbes:

Når du har bagt kagen og har fyldet klar er du good til go med hensyn til at fylde kagen. Tag den form du bagte kagen i og dæk hele formen med husholdningsfilm således at du senere kan dække kagen i siderne og toppen med det

Start med det lag du ønsker skal være toppen af kagen (jeg anbefaler det mest jævne) for kagen bliver støbt på hovedet og læg nu det øverste lag ned i formen

og dernæst et lag fyld (jeg anbefaler hindbærmousse som det første lag) og fordel det jævnt i formen

Læg dernæst det næste lag kage på endnu en gang fyld – i dette tilfælde skildpaddecremen og fordel det jævnt i formen og slut endelig af med det sidste lag kage som vil være bunden af kagen – nu kan du ‘stramme’ husholdningsfilmen en anelse i siderne og eventuelt tape det sammen om hele kagen således at det er med til at stabilisere kagen

Nu skal kagen stå på køl og meget gerne til dagen efter hvor den skal smøres op og betrækkes med fondant

Sådan smøres en kage op:

250 gram smør (vigtigt at det er blødt) 250 gram flormelis og eventuelt nogle dråber vanilleessens – det hele piskes sammen og nu er massen klar til at blive smurt på kagen i et tyndt lag og det er dette lag der forhindrer fyldet i at trænge igennem fondanten, og det er samtidig også dette lag der får kagen til at se glat ud under fondanten så dette trin er meget vigtigt for det endelige resultat – du kan sagtens smøre op og stille kagen på køl og så fortsætte når det er blevet koldt – selve massen skal bare være blød ellers kan den ikke fordeles på kagen

Når kagerne er smurt op er det tid til at beklæde dem med fondant, pynt, kanter og så videre - herfra er det kun fantasien der sætter grænser

- Rigtig god fornøjelse

Tags: , , , , , ,

Kategori: Kage, Søde sager

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.