banner ad

Krustader opskrift

| 07/11/2011 | Kommentar (0)

Krustader opskrift

Det er virkelig en fornøjelse at spise hjemmelavede krustader med godt gammeldags fyld

Jeg var så heldig at få et krustadejern af mine forældre. Disse blev senere fyldt med hjemmelavet høns i asparges og hjemmelavet grønærter. Du skal bruge:

1 krustadejern – de fås både som enkelte og med to kopper på

til dejen:

125 gram hvedemel

2 æg

3/4 dl hvidtøl eller almindelig pilsner

1 1/4 dl vand

1/2 tsk sukker

1 spiseskefuld olivenolie

en knivspids salt

olivenolie eller vindruekerneolie til stegningen

Sådan gør du:

Først skal du røre melet med øl, vand og sukker. Dernæst røres æg, olivenolie og lidt salt i. Det er vigtigt at dejen er konsistens som en pandekagedej og den må hellere være for tyk end for tynd. Du kan altid tilsætte lidt mere vand

Lad dejen hvile i minimum 30 minutter inden du går videre med at stege

Når dejen har hvilet kan du efter behag tilsætte lidt mere vand, såfremt den er for tyk. Nu er det tid til at varme olien op til ca 180 grader og du kan tjekke med et termometer, ellers er den gamle regel med at stikke en tændstik stadig god og det skal syde omkring den. Du kan med fordel sætte krustadejernet ned i olien så det bliver varmet godt op – det giver det bedste resultat

Hæld dejen i en kop – hvis der er to kopper på dit krustadejern skal du bruge to kopper hvori du hælder dejen. Sæt dem tæt på din gryde og gerne på et spækbræt, for det kan godt dryppe lidt

Dyp nu jernet ned i kop eller kopperne ned i dejen og der skal være dej på jernet til ca. en centimeter fra kanten. Sænk jernet ned i olien og kog i fedtstoffet til krustaden er fin lysebrun

Det virker ligesom med den første pandekage – så de første krustader bliver sjældent rigtig gode, men fortvivl ikke

Du kan nemt skubbe krustaden eller krustaderne af med en gaffel eller en palet af træog slå dem af på fedtsugende papir. Der er en del overskydende olie som drypper af, så læg alternativt en avis under papiret. Jeg brugte en serviet med avis under, da jeg lavede dem

Nu er det bare at hænge i og fortsætte den gode kurs – der bliver rigtig mange ud af opskriften. Jeg fik ca 35, og stoppede da jeg ikke havde brug for flere

Krustaderne kan holde dig i en månedstid i en tætsluttende kagedåse men jeg synes at det bedste er af lave dem samme dag som de skal bruges

Du kan varme dem inden servering – stil dem med bunden i vejret på fedtsugende papir og fyld dem op med lækre sager – her er det kun fantasien der sætter grænser – man kunne servere suppe, skaldyr, høns i asparges, grønærter bare for at nævne nogle

- Rigtig god fornøjelse

 

Tags: , , ,

Kategori: Forret

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.