banner ad

Kanelsnegle opskrift

| 07/11/2011 | Kommentar (0)

Kanelsnegle opskrift

Kanelsnegle er en yndlingsspise og jeg har haft svært ved at finde den perfekte opskrift, så jeg har sammensat én selv, som jeg synes er helt fantastisk

Denne opskrift på kanelsnegle giver bløde, men sprøde og luftige kanelsnegle og du skal bruge:

Til dejen:

25 gram gær

4 dl mælk (lunken)

100 gram blødt smør

1 æg

1 dl sukker

1/2 teskefuld kanel

1 teskefuld kardemomme

1 teskefuld salt

8-10 dl hvedemel (mængden afhænger af dejen individuet hver gang)

til fyldet:

150-200 gram blødt smør

3 dl sukker ( eller 2 dl sukker og 1 dl brun farin)

1-2 teskefulde kanel (afhængig af temperament)

Sådan gør du:

Opløs gæren i den lune mælk – jeg varmer det altid i mikroovnen og smelter smørret herin - tilsæt alle andre ingredienser og ælt dejen sammen. Jeg bruger altid en træske til at starte med og gør arbejdet færdigt med hænderne. Dejen skal æltes til den hænger sammen og er en lille smule klistret, men ikke meget. Lad dejen hæve i en skål i 1-2 timer

Efter en times røres fyldet sammen og lad det stå på køkkenbordet så det er cremet og lige til at smøre på dejen

Så skal dejen ud på en meldrysset bordplade og rulles ud med kagerulle i en rektangulær flade og lad dejen være minimum 1 cm tyk. Smør fyldet ud i et jævnt lag og rul dejen sammen til en lang pølse og tænd for ovnen på 18o grader

Læg bagepapir i en form – jeg benyttede en på 30×25 cm skær nu dejen ud i ca. 3-4 cm snegle og læg sneglene helt tæt ved siden af hinanden i formen. De skal nu hæve 30 minutter mere og de vil hæve sammen (du kan også sætte dem i forme eller holde dem hver for sig, jeg synes bare at de bliver flottest på denne måde). Lad dem hæve en time yderligere

Sæt dem i den forvarmede ovn i ca 25 minutter og lad dem køle af. De kan både serveres lune og helt afkølede med glasur på

- Rigtig god fornøjelse

Tags: , ,

Kategori: Kage, Søde sager

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.