banner ad

Hjemmelavet hønsesalat opskrift

| 07/11/2011 | Kommentar (3)

Hjemmelavet hønsesalat

Hjemmelavet hønseslat – som min mor lavede den

Hønsesalat er en gammel kending og for mig går den helt tilbage til min barndom – bedst kendt med mandarinrand – dog her i en moderne udgave hvor den er serveret i en hjemmelavet baconkurv og med hjemmebagt kuvertbrød. Du skal bruge:

1 hel kylling

1 creme fraiche 38% (ja, ellers bliver den tarvelig)

1 tube mayonaise

300 gram champignoner

1 dåse asparges (gerne med hoveder)

1 knivspids karry

salt og peber

Sådan gør du:

Kog kyllingen i en stor gryde i ca. en times tid. Tag den op og lad den køle lidt inden du piller kødet af, så kun skroget er tilbage. Tag halvdelen af kødet og gem resten til en anden god gang, med mindre at du skal bruge hønsesalat til rigtig mange portioner. Her er der nok til 4 forretter og så er de store af slagsen

Bland 2,5 dl creme fraiche og 2 dl mayonaise sammen i en skål, smag til med salt, peber og karry. Tilsæt asparges og fint hakkede champignon samt kyllingekødet og dette vippes sammen så det får den konsistens du ønsker. Du kan også tilsætte lidt af asparges-vandet – det giver en god smag, men pas på at ‘cremen ikke bliver for tynd

Du kan altid tilsætte mere creme fraiche og mayonaise hvis du vil have mere fylde, jeg kan dog godt lide at det er kyllingekødet, der er fremtrædende i salaten

Lad det gerne stå og trække i nogle timer inden det serveres, det bliver det kun bedre af

- Rigtig god fornøjelse

 

Tags: , , ,

Kategori: Forret

Kommentar (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Moster S says:

    Uhmmmmm, den husker jeg kun alt for godt sidst jeg var til lækker forkælelse hos dig ;-) )) Laver den her i julen, slurp!!!

    Ha en dejlig jul

  2. Michael Nielsen says:

    Hej, hvordan laver du bacon kurve ? Hønsesalaten smager himmelsk…

    • Randi says:

      Hej Michael,

      Hvor skønt at du synes godt om hønsesalaten :-)

      Og baconkurve er helt simple, here goes:

      Find en lille skål der kan gå i ovnen. Læg bagepapir på en bageplade og sæt skålen med bunden op. Pensl den med en smule olie og læg baconstrimler så den er dækket rimelig godt.

      Den skål jeg har brugt på billedet passer med at baconskiverne bliver halveret og lagt hen over – lidt på kryds og tværs så den er dækket…..men der må ikke være for mange lag, da skålen ellers ikke bliver sprød :-)

      Bag den i ovnen til skålen er sprød og lad den køle en anelse inden du stille i roligt vrikker baconkurven af :-)

      Jeg tror, det passer med ca 20-25 min v/200 grader.

      Det smager helt sublimt godt med hønsesalaten serveret i og kan samtidig også gøre det for det man normalt ville lægge ovenpå eller ved siden af ……

      Rigtig god fornøjelse med det og lad mig endelig vide om de blev som du kunne ønske dig :-)

      Mange påskehilsner
      Randi

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.