banner ad

Hindbærdrøm på nødder

| 24/09/2011 | Kommentar (0)

Hindbærdrøm

Jeg elsker hindbær !!!

Denne smukke kage med masser af hindbær er både smuk for øjet, og mængden af fløde retfærdiggøres også, når den bløde hindbærmousse rammer tungen. Du skal bruge:

til bunden af kagen:

200 gram hasselnødder

6 æggehvider

200 gram sukker eller rørsukker

1 spiseskefuld hvedemel

til hindbærmoussen:

7 blade husblas

300 gram friske eller optøede hindbær

150 gram rørsukker

6 pasteuriserede æggeblommer

6 dl fløde

til pynt:

friske hindbær eller hvad du selv kan finde på

Sådan gør du:

Først skal du tænde for ovnen på 180 grader og riste hasselnødderne i 8-10 minutter. Så skal de hakkes fint eller groft – det bestemmer du – det er lettest i en blender eller lignende

Så skal der æggehviderne piskes med sukker – til en stiv marengs og herefter skal de hakkede hasselnødder vendes i og røres rundt. Så skal bunden bages og det er lettest at tage målet på den form du vil støbe kagen i og tegne en cirkel på bagepapiret inden du vender marengsen ud herpå. Sørg for at den dækker hele cirklen og en lille smule uden for stregen også. Bunden skal bages i ca 20 minutter eller til den er fin brun – så skal den ud af ovnen og køle af

Nu er det tid til at blende hindbær til puré og det gøres lettest i en blender. Nu skal æggeblommer og rørsukker piskes godt. Den skal ligne en æggesnaps og være tyk og cremet

Så skal husblassen i kold vand i 5 min og vandet skal vrides fra, herefter skal det i en gryden sammen med hindbærpuréen og varmes op så husblassen smelter ind i hindbærpuréen – det må ikke koge – og efterfølgende skal det tages af varmen

Nu er det tid til at piske flødeskummet og når den er flødeskummet er pisket stift skal hindbærpuréen vendes i

Nu er du klar til at støbe kagen og det er vigtigt at forberede bunden og formen først. Fjern bagepapiret og læg bunden på det fad du vil servere på. Pres formen ned over bunden så din kageform er dækket helt med kagebunden. Så skal hindbærmoussen vippes hen over bunden og du skal lave toppen af kagen så jævn som muligt med din dejskraber

Nu skal kagen sætte sig så stil den på køl i et par timer minimum

Når du skal servere kagen kan du med en skarp kniv løsne kanten rundt inden du løfter formen af kagen. Nu kan du pynte så tosset du har lyst til og herefter sætte mesterværket på bordet

- Rigtig god fornøjelse

 

Tags: , , ,

Kategori: Kage, Søde sager

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.