banner ad

Gulerodskage med creamcheese-frosting opskrift

| 19/09/2011 | Kommentar (0)

Gulerodskage med creamcheese frosting

Dette en en klassiker fra mit barndomshjem og hvis du giver den lidt ekstra gas med kanel, vanillesukker og nødder, så bliver den godt krydret.

Jeg elsker gulerodskager og denne er i særdeleshed god, luftig og fantastisk nem. Creamcheese-frosting på toppen og bageren bør være misundelig. Du skal bruge:

til dejen:

200 gram blødt smør

200 gram brun farin

3 æg

200 gram hvedemel

2 tsk kanel

2 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker

350 gram revne gulerødder

75-100 gram hakkede valnødder

75-100 gram rosiner

 

til cream-cheese frosting:

200 gram flødeost (ikke light)

30 gram smør

100 gram flomelis

citronsaft efter behag eller vanille-essens

sådan gør du:

Smør og brun farin piskes i en skål med håndmixer tilsæt æg og pisk det hele grundigt. Så skal resten af ingredienserne tilsættes og der skal røres godt rundt til det hele er blandet godt. Dejen vippes over i en smurt form – jeg plejer at bruge olie på spray – kagen bages midt i ovnen ved 180 grader i ca 45 minutter til en time

Du kan sagtens forberede cream-cheese frosting og stille den på køl indtil den skal smøres ud over kagen – det vigtigste er dog at smøren er blød inden du pisker det hele sammen – ellers kommer der små klumper i frostingen

- Rigtig god fornøjelse

Tags: ,

Kategori: Kage, Søde sager

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.