banner ad

Flødekarameller med pistacie opskrift

| 19/09/2011 | Kommentar (0)

Flødekarameller opskrift

Flødekarameller smager af sol og sommer og som barn fik jeg lov til at handle nogle stykker for en 1 kr hos den gamle købmand ved min farmor. Det tager lang tid at lave dem, og du det skal forberede dagen før, at de skal spises, men de bringer stor glæde

Hjemmelavede flødekarameller tager bare rigtig lang tid at lave og denne opskrift er noget mere raffineret end de jeg spiste som barn, men de er alt arbejdet værd og bringer meget glæde i mit og andres huse og du skal bruge:

1/2 liter piskefløde

250 gram sukker

100 gram glukosesirup

60 gram smør

60 gram usaltede pistacienødder

 

Sådan gør du:

Piskefløden, sukker, glukosesirup og smør skal i gryden og bringes i kog. Det tager meget lang tid og karamellen skal blive helt gylden og tyktflydende. Du skal røre i den med jævne mellemrum og ikke fortvivle når den ikke har taget form efter 1 times tid, det tager lang lang tid. Hold gryden ved jævn, god varme

Karamellen skal være 125 grader varm og være slippe grydens bund inden den er færdig. Du kan tjekke temperaturen med et sukkertermometer

Når karamellen er færdig tages gryden af varmen og så tilsættes pistacienødderne og du skal røre godt rundt. Så er det tid til at hælde karamellen i en form. Formen skal være ca 22×18 cm og den skal fores med bagepapir som er olieret med smagsneutral olie. Jeg plejer at bruge olie på spray, men du kan sagtens bare pensle formen og når karamellen ligger i formen skal der er stykke bagepapir på toppen som ligeledes er beklædt med olie

Karamellen skal afkøles ved stuetemperatur og ihvertfald i 6 timer men gerne til næste dag. Nu skal den skæres i mundrette stykker og jeg pakkede mine ind enkeltvis i cellofan men de kan også blot opbevares i lufttæt beholder

- Rigtig god fornøjelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

Kategori: Specialiteter, Søde sager

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.