banner ad

Citroncupcakes opskrift

| 13/10/2011 | Kommentar (0)

Citroncupcakes

Min veninde Stine har fødselsdag, og så skal der kager til. Disse citroncupcakes blev rigtig gode og med creamcheese-frosting samt flag i fondant blev det en hel fest i sig selv. Jeg måtte pynte kagerne i receptionen på Stines arbejde til stor beundring for de kære receptionister :-)

Disse citroncupcakes blev rigtig fluffy inden i og sprøde på toppen. Det er også første gang jeg har rørt flødeost i dejen, men med stor succes, så det skal prøves med andre også. Du skal bruge:

til 10-12 stks

100 gram blødt smør

100 gram flødeost

125 gram sukker

revat skal af 1/2 citron

2 teskefulde citronsaft

2 æg

2 dl hvedemel

1/2 teske natron

1 teske bagepulver

til creamcheesefrosting:

50 gram blødt smør

100 gram flødeost

200 gram flormelis

revet skal af 1/2 citron

1/2 teske citronsaft

Sådan gør du:

Start med at tænde for ovnen på 175 grader. Jeg bager altid cupcakes og muffins i muffinform med 12 stks i - så beklæd med forme i dem eller bag dem i silikone-forme. Jeg synes at resultatet er bedst i muffinform uanset hvad :-)

Pisk smør sammen med flødeost og sukker, citronskal og æg. Sigt melet, natron, bagepulver hen over og vend det hurtigt sammen. Så skal dejen i formene og bages på den midterste rille i ca 20-22 minutter og herefter skal de køle af

Så skal creamcheesefrostingen røres sammen for den skal hvile lidt i køleskabet inden den skal smøres eller sprøjtes på. Alle ingredienser skal blot i samtidig og røres grundigt så blandingen er helt smooth

Du kan smøre frostingen på eller sprøjte den ud over cupkagerne efter smag

- Rigtig god fornøjelse

Tags: , , , ,

Kategori: Cupcakes, Søde sager

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.