banner ad

Cake pops Oreo opskrift

| 05/12/2011 | Kommentar (0)

Cake pops oreo

Uha da da for en fantastisk oplevelse at lave Cake pops

De er rigtig fine, og de smager helt absurd godt. Det er absolut ikke sidste gang, at jeg forsøger mig med kage på pine. Du skal bruge:

2 pakker Oreos

1 pakke Philadelphia eller lignende flødeost

Pinde til at sætte kuglerne fast på

chokolade – farvet eller ej

2 teskefulde palmin eller kakaosmør

sprinkle i de farver og former du kan li’

Sådan gør du:

Alle kiks køres igennem en minihakker og jeg gjorde det af flere omgange så det blev fint smulder. Herefter kommes det fine smulder op i en skål og røres sammen med flødeosten – start med en halv pakke og tilsæt mere afhængig af hvordan du vil have konsistensen. Jeg brugte en hel pakke, men vil en anden gang bruge lidt mindre

Når du har opnået den konsistens du vil have skal der trilles kugler af dejen. Jeg vejede mine af så jeg var sikker på at de fik samme størrelse og alle vejede 25 gram per styk men det er jo smag og behag. Jeg lagde mine i et fad der var dækket af bagepapir for de skal nu et smut i fryseren

Her skal de hvile i et kvarters tid eller lidt mere afhængig af hvornår du vil bruge dem, men et kvarters tid passer hvis du samtidig smelter chokoladen over vandbad og tilsæt palmin eller kakaosmør for at gøre chokoladen nem at arbejde med. Forbered også en lille skål med sprinkle, så du kan drysse cake pops, når de er dækket med chokolade

Tag kuglerne ud af fryseren og stil dem i køleskabet – du kan med fordel tage en ud af gangen – de skal ikke være frosne, men rigtig kolde

Så tager du en pind – dypper den ene spids ned i chokoladen – cirka en centimeter eller lidt mere – og sæt herefter en kugle dej på. Du skal cirka have pinden halvvejs igennem men ikke mere

Nu er det tid til at dyppe kuglen ned i den smeltede chokolade – vigtigt at du kun sætter den lige ned så den bliver helt dækket af chokoladen. Aldrig dreje den rundt eller svinge den nede i chokoladen – du risikerer at den falder af eller at få kagedej blandet i. Det er ikke ønsksværdigt. Så lige ned med den til den er helt dækket. Når du har sat pinden ned i chokoladen til at starte med er det intet problem at få chokoladen til at sidde fint rundt om pinden

Så kommer det tekniske, men ikke svære – læg pinden imellem tommelfinger og pegefinger på venstre hånd (for de der bruger højre hånd primært) og rul pinden frem og tilbage, men ikke ret langt hen over skålen med chokolade i. Herefter vil det overskydende chokolade hænge i dråber og du kan stille og roligt slå på pinden, så vil chokoladen dryppe af og hvis du fortsætter med at gøre sådan vil du have en fin fordeling og hele kuglen vil være dækket

Nu er det tid til at drysse sprinkle på den fine chokoladeovertrukne kugle og jeg brugte de fine Nonpareille som jeg er meget glad for

Nu skal den færdige cake pop tørre og jeg satte mine i en glasskål fyldt op med sukker, men flamingo, oasis og andet kan også bruges

Så er de klar til at blive spist og jeg skal love for at de smager fantastisk !

- Rigtig god fornøjelse

Tags: , , ,

Kategori: Cake pops, Søde sager

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.