banner ad

Biscotti med mandler og citron opskrift

| 19/09/2011 | Kommentar (0)

Min svigermor er helt pjattet med biscotti’er, så jeg forsøgte mig på udebane, jeg har aldrig bagt den slags før, at kreere et glas med smukke fine afskårede stykker, det var meget nemt, og jeg skal helt sikkert forsøge igen med andre smagsvarianter, det tager kun en times tid at lave dem

Jeg forestillede mig at disse opskrifter er drøn svære at få lige så flotte som de man kan købe, men det lader til at være mere afskræmmende end det behøver for det var en ren fornøjelse i første forsøg, og til ca 50 stykker skal du bruge:

250 gram hvedemel

225 gram sukker

1/2 tsk bagepulver

2 hele æg

1 æggeblomme

175 mandler med skræl

revet skal af en vasket citron

saften af ca 1/2 citron (eller lidt mere afhængig af temperament)

Sådan gør du:

Tænd for ovnen på 175 grader

Du skal blande alle de tørre ingredienser sammen i en skål og rør det rundt så det er godt blandet. Så røres alle de øvrige ingredienser i dejen og det er klart lettest at bruge fingrene synes jeg

Dejen skal deles i to lige store dele og så skal du forme to ruller som hver især skal være ca. 22 cm lange. Tryk dem lidt flade i det og jeg brugte altså lidt ekstra mel til at få styr på dejen, da den godt kan klistre lidt

Så lægges rullerne på bagepapir og bages i ca. 20 min ved 175 grader og herefter skal de tages ud og køle en anelse, inden de skæres i små 1 cm stykker. Brug en skarp kniv og du vil opdage at det er rimelig nemt at skære mandlerne over så stykkerne bliver helt fine

Så stilles skiverne tilbage på bagepapiret og bages yderligere 10 min – det er her de bliver helt hårde og alt efter hvad du selv synes kan du give dem lidt ekstra tid, så bliver de også lidt mørkere

Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist, når de er kølet af bevarer de sprødhed i en dåse med tætsluttende låg

- Rigtig god fornøjelse

Tags: , ,

Kategori: Specialiteter, Søde sager

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.