banner ad

Berner sennen kage

| 16/06/2012 | Kommentar (3)

Berner Sennen kage

Min far kastede en udfordring på banen og jeg kunne ikke modstå muligheden for at give ham baghjul ! Jeg skal love for, at jeg fik hovedpine flere gange igennem processen, men jeg må indrømme, at jeg blev tilfreds med første forsøg på en 3D kage

Mine forældre har to Berner Sennen hunde og de er vilde med dem ! De har etableret en Berner Sennen gruppe på Falster som går ture, nyder en god kop kaffe og hinandens selskab. D. 9 juni er min mors fødselsdag og dette var også dagen for en planlagt gåtur i det grønne, og med en god kop kaffe samt kage efterfølgende

Sådan gik det til at jeg og min far sad til kl 3.20 natten forinden, hvor min søn sov sødt sammen med alle de andre i huset (men stod tidligt op). Min far blandede og blandede farver således at jeg kunne få ramt den fine gyldenbrune farve som hundene har og det var sværere end som så ……………

Hunden er bygget op af chokoladekage. Start med at bage 4 kager. Her har jeg brugt 3 kager à  5″ (13 cm) og 1 kage på 3″ (8 cm) Fat Daddios forme og hans forpoter samt hale og noget af bagdelen er kagemasse rørt til romkugledej, for bedre at kunne modellere. Sådan gør du:

150 gram smør

450 gram sukker

3 æg

75 gram kakao

600 gram hvedemel

3 teskefuld natron

1 teskefuld vanillesukker

7 1/2 dl kærnemælk

Sådan gør du:

Smelt smørret i en lille gryde og rør det det med sukkeret. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det hele lyst og skummende. Bland kakao, mel, natron og vanille og sigt det i dejen skiftevis med kærnemælken. Fordel dejen den ønskede form. Bag kagen på den næstnederste rille i ovnen ved 200 C og en bradepande skal kagen bages ca 20-25 minutter. Når du bruger andre forme så skal bagetiden selvfølgelig ændres, så tjek dine kager løbende og stik et metalspyd i når du tænker den er færdig. Slipper dejen spyddet er kagen færdig

Pelsen har jeg købt mig til idet jeg ikke kunne overskue at røre royal icing i så stor mængde, men Wilton hjalp mig med det samt farver til pelsen

Ørerne er sort fondant og øjene er også fondant

Han er holdt sammen af en del grillspyd og smurt op med smørcreme inden jeg har givet ham pels på med tylle 233 der kan lave græs

- Rigtig god fornøjelse og stort tillykke til min mor

Tags: , , , , ,

Kategori: Kage, Søde sager

Kommentar (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Charlotte says:

  Woooow den er floooooot :-D

  • Randi says:

   Tusind tak, det var super sødt af dig at lægge en sød kommentar !

   Mange hilsner
   Randi

 2. N says:

  Super flot kage. Hvor på falster bliver de gåture afholdt og er newfoundlændere også velkomne? :)

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.